#8 Skogsbackens förskola om barnens delaktighet i köket

Nu är det dags för ett viktigt samtal i Tapaspodden.

I detta avsnitt pratar vi om:

barnens delaktighet i förskoleköket, odling och matglädje

I detta samtal möter vi Mona Utsten som är förskolekock och Anna-Karin Johansson som är barnskötare på Skogsbackens förskola i Svenshögen utanför Stenungsund.

När barnen är med i köket och lagar mat skapas ett naturligt förhållningssätt till mat, måltid och en hållbar miljö. Det är något som det här avsnittet kommer handla mycket om.

Vi kommer också samtala om hur matglädjen i förskolans kök smittar av sig hos barnens familjer hemma så de lagar mer mat tillsammans.

Sen hinner vi med att prata om krisen med den stora pumpan, problemlösning i köket, barnens födelsedagsfirande, att odla ute och att få skapa sin drömförskola.

Matglädje är ett ord fyllt av värme, kreativitet och förväntan.  Arla Guldko har tagit fasta på matglädjen och utser bland annat Årets matglädjeförskola varje år.  I år, 2017 är Skogsbackens förskola en av finalisterna.

Lyssna gärna direkt i Podbean-appen. Då kan du pausa och fortsätta där du slutade utan problem. Finns på både Google Play och AppStore.

Värd är kostvetaren Cecilia Blidö


Tycker du om detta avsnitt? Hjälp gärna till att sprida budskapet, dela i dina sociala kanaler. Sprid gärna lite kärlek på Podbean och lämna en recension på iTunes. Det hjälper andra att upptäcka Tapaspodden.

Skogsbacken barnens delaktighet i förskoleköket, Arla Guldko

Så här kan du komma i kontakt med Skogsbackens förskola:

Skogsbackens förskola

Lyssna på alla de viktiga samtalen om barns hälsa, måltider och offentlig gastronomi. Tapaspoddens meny innehåller alla de där gästerna du känner till eller borde känna till. Möt inspirerande skolkockar, andra yrkespersoner i offentliga kök, forskare, författare, föräldrar och andra som verkar inom det här området.

RelatedPost

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *