#7 Michael Bäckman om matlagnings-OS, barnmatsmyten och matglädje

Nu är det dags för ett viktigt samtal i Tapaspodden.

I detta avsnitt pratar vi om:

hur det är att tävla i OS i matlagning med ett skolkockslag, matglädje, barnmatsmyten och hemmets roll när det gäller barns matvanor

I detta samtal möter vi Michael Bäckman som är kökschef på Annerstaskolan i Flemingsberg. Micke är också lagledare för ”Team Swedish School Restaurants” som är flerfaldiga OS-medaljörer i Culinary Olympics, matlagnings-OS i Erfurt i Tyskland.

Vi pratar om hur ett OS-silver först kan kännas som en förlust när siktet sattes på guld. Vi kommer också samtala om att Jante kan kliva in i ens närhet när man når framgång i skolköket, om barnmatsmyten och hemmets roll när det gäller att hjälpa våra barn och unga till bra matvanor.

Vi hinner också samtala om vad det är som lockar med att jobba i skolkök och att skolkockar inte är ett gäng kartongöppnande slashasar.  Vi reflekterar över hur skolköken och skolmaten utvecklats de senaste tio åren och att det är dags att betrakta skolmatsalen som ett klassrum.

Detta är ett extra långt program  1 h : 28 min – TIPS! Lyssna gärna direkt i Podbean-appen. Då kan du pausa och fortsätta där du slutade utan problem. Finns på både Google Play och AppStore.

Värd är kostvetaren Cecilia Blidö

Tycker du om detta avsnitt? Hjälp gärna till att sprida budskapet, dela i dina sociala kanaler. Sprid gärna lite kärlek på Podbean och lämna en recension på iTunes. Det hjälper andra att upptäcka Tapaspodden.

Michael Bäckman matlagnings-OS matglädje barnmatsmyten

Så här kan du komma i kontakt med Michael Bäckman:

Michael Bäckmans blogg

Restaurang Mättpunkten, Annerstaskolan Facebooksida

Lyssna på alla de viktiga samtalen om barns hälsa, måltider och offentlig gastronomi. Tapaspoddens meny innehåller alla de där gästerna du känner till eller borde känna till. Möt inspirerande skolkockar, andra yrkespersoner i offentliga kök, forskare, författare, föräldrar och andra som verkar inom det här området.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *