#6 Föräldrar och skolköket samarbetar i Stenstorp

Välkommen till ett viktigt samtal i Tapaspodden.

I detta avsnitt möter vi både föräldrar och skolkökspersonal som är engagerade i skolmaten. Vi pratar om:

samarbete – när skolköket och föräldrar förbättrar skolmaten tillsammans

I det här viktiga samtalet möter vi Kerstin Schönborg, Sofia Fahlgren, Maria Björk och Susanne Gegerfeldt som är ideellt engagerade i fokusgruppen för skolmaten i föräldraföreningen. Vi möter också Arne Petersen som är kökschef och Anna som är skolkock på Stenstorpsskolan i Falköpings kommun. Vi får höra om föräldrarnas erfarenheter, konsten att få gehör för sina önskemål och krav på skolmaten. Arne berättar om hur han blev förvarnad om föräldrarnas skolmatsengagemang och önskades ”lycka till” av kollegorna när han började nya jobbet som kökschef i skolans kök.

Vi pratar om den långa listan med föräldrarnas önskemål, hur man hittar vägen till samarbete och att lyssna på varandra. Det blir många tankar om kommunikation, utmaningar, hinder på vägen och hur man på ett prestigelöst sätt kan nå framåt och att det går att skapa förändringar.

Alla delar frikostigt med sig av råd och tips till kollegor i andra skolkök, till föräldrar och beslutsfattare för att inspirera till förändringar.

Värd är kostvetaren Cecilia Blidö

 

Tycker du om detta avsnitt? Hjälp gärna till att sprida budskapet, dela i dina sociala kanaler. Sprid gärna lite kärlek på Podbean och lämna gärna en recension på iTunes. Det hjälper andra att upptäcka Tapaspodden.

 

samarbete skolköket föräldrar skolmaten
Susanne, Kerstin, Maria, Arne, Maria och Sofia

 

Följ med på resan med de viktiga samtalen om barns hälsa, måltider och offentlig gastronomi. Tapaspoddens meny innehåller alla de där gästerna du känner till eller borde känna till. Möt inspirerande skolkockar, andra yrkespersoner i offentliga kök, forskare, författare, föräldrar och andra som verkar inom det här området.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *