#10 Maria Masoomi om världsmatlagning och kulturkompetens

Nu är det dags för ett viktigt samtal i Tapaspodden.

I detta avsnitt pratar vi om:

möjligheterna med människor från andra kulturer, världsmatlagning, kulturkompetens och att tillvarata mångfalden i Måltidssverige.

I detta samtal möter vi Maria Masoomi som är matentreprenör och matdebattör. Maria har bott i 30 år i Sverige och kommer ursprungligen från Persien. Maria är utbildad dietist och kostekonom och arbetar bland annat som föreläsare och utbildare för personal inom storkök, livsmedelshandel och sjukvård.

Vi pratar om att det är viktigt att ha kunskap om svensk matkultur och utländsk matkultur för att utveckla och lära mer av mångfald.

Vi samtalar också om att se målgruppen från andra kulturer som en resurs för att öka förståelsen för de möjligheter som finns hos människor från en annan kultur, inte minst när det gäller måltider i offentlig måltidssektor.

Tiden rusar iväg under vårt samtal. Detta är ett extra långt program  1 h : 37 min – TIPS! Lyssna gärna direkt i Podbean-appen. Då kan du pausa och fortsätta där du slutade utan problem. Finns på både Google Play och AppStore.

Värd är kostvetaren Cecilia Blidö

Avsnittet spelas in i fina kontorslokaler där andra människor samtalar och passerar förbi vår inspelningsplats. Det ger ett levande rum och  aktivitet. Ibland kan du behöva höja ljudet något.

Tycker du om detta avsnitt? Hjälp gärna till att sprida budskapet, dela i dina sociala kanaler. Sprid gärna lite kärlek på Podbean och lämna en recension på iTunes. Det hjälper andra att upptäcka Tapaspodden.

maria masoomi världsmatlagning kulturkompetens
Maria Masoomi (foto: Jeanette Hägglund)

Så här kan du komma i kontakt med Maria Masoomi

Maria Masoomis hemsida

Lyssna på alla de viktiga samtalen om barns hälsa, måltider och offentlig gastronomi. Tapaspoddens meny innehåller alla de där gästerna du känner till eller borde känna till. Möt inspirerande skolkockar, andra yrkespersoner i offentliga kök, forskare, författare, föräldrar och andra som verkar inom det här området.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *